'Everton wil El Ghazi; PSG ziet opvolger Mbappé in Manchester'

12 januari 2022, 08:30

Everton werkt nog altijd hard aan de komst van Anwar El Ghazi. De 26-jarige aanvaller is bij Aston Villa op het tweede plan geraakt en is daarom op zoek naar een nieuwe werkgever. The Toffees dienen daarvoor het tot 2023 lopende contract van de Nederlander in Birmingham af te kopen.

Dat meldt The Athletic. Met tien treffers was El Ghazi afgelopen seizoen nog een van de revelaties in de Premier League. Hij kwam daardoor zelfs in beeld bij het Nederlands elftal, maar overleefde de laatste schifting niet. Dit seizoen kwam hij pas negen Premier League-wedstrijden in actie, waarvan voornamelijk als invaller. Daarin scoorde hij eenmaal en bereidde hij één treffer voor. Na de komst van Philippe Coutinho zijn de kansen van de aanvaller alleen maar kleiner geworden. Everton hoopt hem uit zijn uitzichtloze situatie te verlossen.

PSG

Als het aan Paris Saint-Germain ligt, wordt Marcus Rashford de opvolger van Kylian Mbappé. De Franse steraanvaller verkast deze zomer hoogstwaarschijnlijk transfervrij naar Real Madrid, waardoor het sterrenensemble een nieuwe topaanvaller nodig heeft. Rashford moet de droomvoorhoede met Lionel Messi en Neymar weer completeren.

De 24-jarige Engelsman was in zijn laatste drie Premier League-seizoenen nog goed voor 38 treffers, maar kwakkelt dit seizoen met blessures en zijn vorm. De aanvaller kwam pas elf duels in actie en scoorde daarin twee keer. Het lukte hem niet om aan te tonen waarom hij tot de beste spelers van Engeland wordt gerekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen