Tottenham Hotspur baalt na avond vol met VAR-pech

12 januari 2022, 22:48

Chelsea is de eerste finalist van de League Cup. De ploeg van trainer Thomas Tuchel maakte woensdagavond het karwei af tegen Tottenham Hotspur (0-1). De arbitrage vestigde in Londen de aandacht op zich.

Vorige week speelden Chelsea en Spurs de eerste wedstrijd van het tweeluik. Toen wonnen The Blues met 2-0 dankzij doelpunten van Kai Havertz en Ben Davies (eigen goal). Woensdag won Chelsea opnieuw. Met een kopbal uit een hoekschop van Mason Mount groeide Antonio Rüdiger uit tot matchwinner.

Het zat Spurs woensdag niet mee. De ploeg van trainer Antonio Conte dacht na een halfuur een penalty te krijgen, maar de VAR oordeelde dat de overtreding op Pierre Højbjerg buiten het strafschopgebied was gemaakt. Andre Marriner gaf Spurs vlak na rust weer een strafschop, maar opnieuw werd de beslissing van de scheidsrechter teruggedraaid. Ditmaal bleek dat Kepa Arrizabalaga helemaal geen overtreding had gemaakt op Lucas Moura.

Als dat nog niet erg genoeg was voor Spurs, werd even later ook nog een doelpunt van Harry Kane afgekeurd vanwege buitenspel. Zo lukte het de thuisploeg, mede door wat pech, niet om er nog een wedstrijd van te maken. Hakim Ziyech, die in de heenwedstrijd nog een basisplaats had, kwam bij Chelsea halverwege de tweede helft nog binnen de lijnen.

Chelsea speelt om 27 februari de finale. Arsenal of Liverpool zal dan de tegenstander zijn.