Keihard statement Nederlandse BVO's: stadions in januari open

14 januari 2022 – De Nederlandse Eredivisie- en Eerste Divisie-clubs zijn vrijdagavond met een duidelijk en eensgezind statement gekomen richting de regering. Zij eisen dat er vanaf 28 januari weer fans welkom zijn in het stadion, zodat er bij de eerste speelronde van februari weer met publiek wordt gevoetbald. Anders komen er harde acties vanuit de clubs. 

Keihard statement Nederlandse BVO's: stadions in januari open

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat hebben alle clubs naar buiten gebracht in een gezamenlijk opgesteld statement. Volgens de clubs is de rek eruit en moet er iets gebeuren. 'Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen. Vorig seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan 100 miljoen euro voor de sector. En de schade voor de langere termijn is ernstig. Zeer ernstig! Dit tast de kwaliteit van ons voetbal aan', staat te lezen in de brandbrief die gedaan is door alle clubs. 'De concurrentie met het buitenland is al heel groot. In de rest van Europa zijn de stadions wel of gedeeltelijk open.'

Daarnaast speelt het voetbal een grote rol in de samenleving, zo valt er te lezen. 'Wij zijn voor 8 miljoen Nederlanders wekelijks HET vertier, maar dat wordt ons nu zo goed als onmogelijk gemaakt. Op dit moment is er nog geen 100% compensatie voor alle wedstrijden die wij noodgedwongen zonder publiek moeten spelen. NOW en andere generieke regelingen helpen, maar zijn niet toereikend', vervolgt het statement.

Lees ook: BVO's willen stadions begin februari demonstratief vullen

Ook balen de voetbalclubs behoorlijk van de trage besluitvorming in Den Haag. Daardoor is het duidelijk dat er begin februari fans in de stadion zitten – of er groen licht komt of niet. 'Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap. Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters. Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester. Het betaald voetbal wil gehoord worden! Wij willen ons altijd constructief opstellen en onderdeel van de oplossing zijn en blijven. Ook nu weer. Ook met Den Haag en de nieuwe minister voor sport.'

Reacties

Eredivisie

gerelateerd