Spitsenstrijd Ajax ligt open, Ten Hag snoert criticasters de mond

17 januari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 16 januari 2022, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 15 januari 2022.

Bilbao verliest derde finale in een jaar tijd, Real pakt titel af

Het is Athletic Club de Bilbao zondagavond niet gelukt om van de finale-vloek af te komen. De Baskische club speelde zijn derde finale in een jaar tijd, maar Real Madrid was met 0-2 te sterk. Doelpunten van Luka Modric en Karim Benzema zorgden ervoor dat Real met de Supercopa naar huis ging en zodoende de eerste prijs van het seizoen pakte.

Haller geeft signaal af aan Brobbey, Sangaré voorkomt stunt niet

Ivoorkust heeft matige zaken gedaan in de Afrika Cup. Het speelde namelijk de tweede wedstrijd in de poule gelijk, waardoor het nu vier punten heeft in groep E. Ivoorkust speelde 2-2 tegen Sierra Leone en daarbij waren twee Eredivisiespelers belangrijk. Ajacied Sébastien Haller was namelijk verantwoordelijk voor de openingstreffer en PSV'er Ibrahim Sangaré maakte de tweede goal mogelijk, maar in de blessuretijd ging het mis.

Winnend PSV tankt weinig vertrouwen richting topper tegen Ajax

PSV heeft zondagmiddag de koppositie weer overgenomen van Ajax. Op bezoek bij FC Groningen speelde de ploeg van Roger Schmidt zeker niet groots, maar won het wel (0-1). Na tien minuten spelen zette Mario Götze de eindstand op het scorebord, waardoor de Eindhovenaren als koploper het duel met Ajax van volgende week in zullen gaan.

Ten Hag begrijpt ophef trainingskamp niet: "Topsport is anders"

Erik ten Hag heeft voor het eerst sinds het veelbesproken trainingskamp van Ajax gereageerd op de ophef. Na enkele positieve coronatests werden deze personen per vliegtuig terug naar Nederland gebracht, terwijl zij eigenlijk in quarantaine hadden gemoeten. Ajax werd toen al door Hugo de Jonge op de vingers getikt, maar Ten Hag begrijpt niets van de commotie.

Persoonlijke fout en gemiste kansen nekken Fortuna tegen AZ

AZ is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De ploeg van Pascal Jansen speelde op bezoek bij Fortuna Sittard zeker niet groots, maar won wel met 1-2. Doelpunten van Sam Beukema en Yukinari Sugawara zorgden ervoor dat de drie punten naar Alkmaar gaan. De Alkmaarders trekken de goede lijn dus door, terwijl voor Fortuna Sittard de problemen alleen maar toenemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen