Invalbeurt Vloet onverstandig? "Mogelijk weet Heracles meer"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 januari 2022 – De invalbeurt van Rai Vloet (26) afgelopen weekend tegen NEC was onverstandig van Heracles Almelo. De middenvelder kwam relatief snel in actie, nadat hij betrokken was bij een dodelijk ongeval. Er kwam ongekend veel ophef over de invalbeurt: zowel bij de eigen achterban als ook bij de rest van Nederland.

Invalbeurt Vloet onverstandig? "Mogelijk weet Heracles meer"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, had de club Vloet beter niet kunnen laten invallen. "Wat voor de speler wenselijk is, staat in schril contrast met het leed van de ouders van het kind", stelt zij tegenover TC/Tubantia over de beslissing van Heracles Almelo. De club zou de eigen gemaakte beslissing om Vloet terug te halen naar de spelersgroep na een gesprek met de eigen fans momenteel overigens wel heroverwegen.

Toch is het best mogelijk dat men bij Heracles Almelo meer informatie heeft over de zaak van Vloet, waarover de rechter nog uitspraak moet doen. "Aan de ene kant is hij werknemer en heeft de werkgever een zorgplicht. Aan de andere kant heb je te maken met een imago- kwestie. Mogelijk weten ze bij Heracles meer, maar ze hebben wel degelijk met de buitenwereld te maken", stelt Olfers.

Lees ook'Heracles gaat besluit over Vloet opnieuw beoordelen'

Volgens haar was het verstandiger geweest om Vloet bijvoorbeeld alleen te laten trainen. "Om te laten zien dat het leed dat de familie is aangedaan, wordt erkend. Of hij nou schuldig is of niet. Dat eist de samenleving nu steeds meer. Er is een kind dood, laat de familie rouwen." De politie heeft immers bevestigd dat de middenvelder reed en daarbij is een kind om het leven gekeken.

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd