Elia valt buiten ADO Den Haag-basis: "Wil vanaf het begin spelen"

18 januari 2022 – De rentree van Eljero Elia (34) bij ADO Den Haag verloopt nog niet zoals hij zich had voorgesteld. De buitenspeler keerde terug op het tweede niveau van Nederland, werd fit, maar is nog steeds geen basisspeler. "Elke keer invallen is leuk, maar daarvoor ben je geen voetballer geworden."

Elia valt buiten ADO Den Haag-basis: "Wil vanaf het begin spelen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt Elia tegenover het Algemeen Dagblad over zijn huidige situatie bij ADO Den Haag. Na zijn vertrek bij FC Utrecht zat hij een tijdje zonder club, waarna hij besloot terug te keren op het oude nest in de Hofstad. Hij begon alleen tegen Gemert (4-2 winst) in de KNVB Beker aan de aftrap, verder verscheen hij alleen als invaller binnen de lijnen bij de ploeg van trainer Ruud Brood.

"Ik wil vanaf het begin spelen. Daar ben ik allang klaar voor. Ik praat daar niet met de trainer over, met niemand. Maar als Daryl Janmaat er klaar voor is om in de basis te spelen, wat ben ik dan? Hij heeft bijna een jaar niet gevoetbald en staat erin", vraagt Elia zich hardop af. Dat ADO Den Haag al negen officiële wedstrijden op rij won, zal Brood sterken in de gedachte dat hij op deze voet moet voortborduren.

Lees ookElia verrast voetbalwereld: "Wil misschien hoofd opleiding worden"

"Ik heb nog niet op de deur geklopt en dat gaat ook niet gebeuren", verzekert Elia overigens eveneens in het dagblad. "Hij ziet maar wanneer hij me nodig heeft. Het past niet meer bij mijn leeftijd om boos te worden of te zeggen dat ik moet spelen." Dat zal anders dan in het vorige bekerduel tegen RKC Waalwijk ook niet gebeuren, aangezien Brood vermoedelijk met de in zijn ogen sterkste elf wil beginnen.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd