Voor Mous gepasseerde Mulder baalt: "Vind dat ik moet spelen"

18 januari 2022 – SC Heerenveen-keeper Erwin Mulder (32) is behoorlijk teleurgesteld in het besluit van trainer Johnny Jansen om hem te passeren als eerste keuze in het doel van de Friese club. Xavier Mous - die na het besluit afgelopen weekend promt in de fout ging bij de ploeg van Jansen - krijgt de voorkeur boven de voormalig doelman van Feyenoord.

Voor Mous gepasseerde Mulder baalt: "Vind dat ik moet spelen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Tegenover Omrop Fryslân reageert hij voor het eerst op de wisseling van de wacht, die ontstond omdat Mulder geblesseerd was en Mous hem alleraardigst verving. "Waar het op neerkomt is dat Xavier het prima heeft gedaan. Maar ik vind dat ik moet spelen", stelt de doelman tegenover het regionale medium. Op 4 januari werd de goalie telefonisch (vanwege zijn quarantaineverplichtingen) op de hoogte gebracht van het besluit.

"Ik ben drie en een halve maand geblesseerd geweest en heb hard gewerkt om weer fit te worden. Dan hoop je in januari tijdens de korte voorbereiding te kunnen laten zien dat je er weer bent. En als je dit dan gelijk de eerste dag te horen krijgt, dan is dat niet fijn", erkent hij. Mede op basis van het vorige seizoen hoopte hij wat krediet te hebben, want voor het seizoen werd Mulder nog gekozen tot aanvoerder.

"Dan hoop je wel dat je een streepje voor hebt en iets meer krediet hebt", aldus de eerlijke Mulder, die overigens niet zomaar de strijd met Mous opgeeft. "Ik wil ervoor vechten. Als ze me nodig hebben, moet ik ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben." Met een aflopend contract in het vooruitzicht, is de kans op een vertrek wel groter geworden.

Vertrek Kongolo?
Verder kwam naar buiten dat sc Heerenveen bereid is om mee te werken aan een winters vertrek van middenvelder Rodney Kongolo. Ook hij heeft een aflopend contract en om nog iets aan hem te verdienen, mag hij verkassen. "Natuurlijk hoor ik weleens wat geruchten van mijn zaakwaarnemer, maar van concrete interesse is nog geen sprake", reageert de middenvelder tegenover de Leeuwarder Courant.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd