'Napoli wordt serieus voor Tagliafico; Marseille valt af'

19 januari 2022 – Napoli heeft een officieel bod neergelegd bij Ajax voor het overnemen van Nicolas Tagliafico. De nummer drie van de Italiaanse Serie A gold deze dagen als een van de drie belangrijkste kandidaten om de Argentijn vast te leggen. FC Barcelona en Olympique Marseille waren de andere gegadigden, al is laatstgenoemde inmiddels afgevallen.

'Napoli wordt serieus voor Tagliafico; Marseille valt af'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Marco Conterio, hoofdredacteur van TUTTOmercatoWEB, berichtte dat Napoli inmiddels concreet is geworden. Het zou gaan om een voorstel om Tagliafico aanvankelijk te huren, maar met optie tot koop. Een bedrag werd daarbij niet genoemd. Door het bod is de Italiaanse club nu het meest concreet, aangezien FC Barcelona nog niet heeft doorgepakt.

Ook Tagliafico zelf zou een stap naar Napoli wel zien zitten. Als Ajax het bod accepteert, is hij in staat direct naar Napels te vliegen om daar de medische keuring te ondergaan. De Argentijn staat sinds januari 2018 onder contract in Amsterdam, maar kon sinds dit seizoen niet meer op veel speeltijd rekenen. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2023.

Marseille
Sinds dinsdag heeft Napoli in ieder geval geen concurrentie meer van Olympique Marseille. Ook bij de Franse club was Tagliafico in beeld, tot Sead Kolasinac transfervrij overkwam van Arsenal. Daarmee is de vacature voor de linksbackpositie nu ingevuld. Eerder werd ook Chelsea als geïnteresseerde club genoemd voor Tagliafico, maar de Champions League-winnaar van vorig seizoen was naar verluidt al eerder afgehaakt.

Reacties

Ajax

gerelateerd