Danilo zag 'Ajax-mentaliteit' en reageert op komst Brobbey

20 januari 2022, 23:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hij was bij Ajax al zo goed als afgeschreven, maar bij de 9-0 bekerzege op Excelsior Maassluis liet Danilo zich met liefst vier treffers weer eens zien. Het waren ongetwijfeld belangrijke doelpunten voor de spits, die met de komst van concurrent Brian Brobbey zijn perspectief bij Ajax zag slinken. Na afloop reageerde hij op zijn optreden en zijn situatie bij de club. 

Voor de camera van ESPN benadrukte Danilo ondanks zijn eigen hoofdrol vooral de teamprestatie. "Het is een geweldig gevoel om jezelf zo te kunnen laten zien, maar ik ben vooral blij voor het team. Het tekent de Ajax-mentaliteit om de eerste kans direct te benutten en er vanaf daar meer en meer te maken. Dat is wat we vandaag hebben gedaan. Het hadden er nog meer kunnen zijn, maar we hebben het goed gedaan."

De komst van Brobbey, die direct de voorkeur kreeg boven Danilo, was ongetwijfeld een klap voor de spits. Toch bekeek hij het positief. "Als Ajax Brian wil halen, is dat met een reden. Ik moet gewoon hard blijven werken en ik weet dat ik mezelf zal laten zien als ik de kans krijg. Het is goed om Brian hier te hebben. Hij kan ons helpen en ik wens hem het allerbeste. We weten nu dat we altijd drie topspitsen hebben, met elkaar de concurrentiestrijd aan kunnen gaan en elkaar op die manier alleen maar beter kunnen maken."

Dat is althans de situatie voor nu, maar een vertrek van Danilo is met zijn rol als derde spits niet uitgesloten. Zelf houdt hij zich daar naar eigen zeggen niet mee bezig. "Dat is aan mijn zaakwaarnemer, die is ermee bezig. Ik kan er zelf weinig over zeggen." Toen de geruchten over een terugkeer naar Brazilië ter sprake kwamen, leek hij erop in te willen gaan, maar bedacht hij zich al snel. "Nee, het is aan mijn zaakwaarnemer. Ik ga straks lekker naar huis en als ik op de club ben, doe ik mijn werk. Ik ben met mijn hoofd op het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen