Letsch woest op 'domme' Openda: "Niet de eerste keer"

22 januari 2022, 22:19

Loïs Openda was zaterdagavond de schlemiel bij de 3-1 nederlaag van Vitesse tegen FC Groningen. De smaakmaker van de afgelopen weken benadeelde zijn ploeg door al na 35 minuten een onnodige rode kaart te pakken. Zijn trainer Thomas Letsch was na afloop niet te spreken over die actie.

Het ging om een duel met Groningen-verdediger Mike te Wierik. Daarin liet Openda zich uit de tent lokken na een licht duwtje van zijn tegenstander; hij reageerde met een elleboogstoot. Op de beslissing van de scheidsrechter viel weinig aan te merken. "Het was absoluut rood", stelde Letsch na de wedstrijd in gesprek met De Gelderlander.

"Ik ben ook boos", vervolgde hij. "Het is gewoon dom. Er staan tegenwoordig vijfhonderd camera's rond het veld. Uiteraard ga ik met hem in gesprek. Dit is niet de eerste keer. Tegen Dundalk (voorronde Conference League, red.) kreeg hij ook rood, maar daar heeft hij dus niet van geleerd. Mij gaat het ook niet om Te Wierik; Loïs moet hier goed mee om gaan. De schuld ligt bij hem, niet bij de tegenstander." 

Meeste rode kaarten

De rode kaart was sowieso niet bepaald de eerste voor de Arnhemmers. Sinds de start van 2019 kreeg geen enkele club in de Eredivisie vaker rood dan Vitesse, zo zocht Opta na de elleboogstoot van Openda uit. Het gaat om een totaal van liefst vijftien rode kaarten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen