Cody Gakpo op radar van Engelse grootmachten

24 januari 2022, 09:22   Bijgewerkt: 24 januari 2022, 11:35

Cody Gakpo staat in de belangstelling van twee Engelse topclubs. De aanvaller van PSV, die zondag nog aangaf zijn contract in Eindhoven te gaan verlengen, heeft inmiddels oriënterende gesprekken gevoerd met Liverpool en Manchester City. Gakpo is van plan het seizoen af te maken bij zijn huidige werkgever, zo meldt Voetbal International

Gakpo is desondanks van plan om zijn contract te verlengen tot de zomer van 2026. Op die manier kan PSV een nog hogere transfersom vragen voor de 22-jarige buitenspeler, die dit seizoen in de Eredivisie goed was voor zes doelpunten en tien assists. Dat heeft de interesse van topclubs Manchester City en Liverpool gewekt. De eerste gesprekken zijn reeds gevoerd.

PSV hoopt Gakpo voor een recordbedrag van de hand te doen, zo schrijft VI. De duurste uitgaande transfer ooit staat op naam van Hirving Lozano, die PSV voor veertig miljoen euro verliet om bij Napoli aan de slag te gaan. Voor Gakpo is de interesse al langere tijd groot. Afgelopen jaar werd hij nog in verband gebracht met een overstap naar Bayern München. Volgens het Eindhovens Dagblad is de Duitse recordkampioen opnieuw in de markt.

Gakpo was in gesprek met het tijdschrift eerlijk over zijn toekomst. "Er zijn hele interessante clubs bij gekomen, maar wij moeten kijken naar wat de eerste stap is. Op dit moment ligt mijn focus daar niet en had ik zondag wel wat beters te doen." Sinds zijn debuut in de hoofdmacht speelde Gakpo 116 wedstrijden. Daarin was hij 31 keer trefzeker en bereidde hij 29 goals voor.

Lees ook: Gakpo wil contract verlengen bij PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen