'Go Ahead winkelt in de woestijn; baltovenaar naar Sittard?'

26 januari 2022, 15:56

Go Ahead Eagles gaat zich op korte termijn versterken met Evert Linthorst. De 21-jarige middenvelder koos afgelopen zomer voor een spraakmakende transfer van VVV-Venlo naar het Arabische Al Ittihad-Kalba, maar heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar de Eredivisie.

Zelden kiezen jonge spelers al aan het begin van hun loopbaan voor een avontuur in de woestijn. Linthorst besloot VVV echter in de winter van 2021 naar de Verenigde Arabische Emiraten te verkassen. Omdat hij daar niet aan spelen toekwam, hoopt hij op een terugkeer naar Nederland. Volgens De Limburger is Go Ahead Eagles in de markt voor de talentvolle middenvelder.

Botaka

Linthorst is niet de enige oud-Eredivisionist die terugkeert op vertrouwde bodem. Fortuna Sittard werkt namelijk hard aan de komst van voormalig Excelsior-aanvaller Jordan Botaka, zo schrijft Voetbal International. De 28-jarige buitenspeler is bij KAA Gent op een zijspoor beland en keert daarom mogelijk terug naar Nederland, waar hij met Excelsior tussen 2013 en 2015 furore maakte.

Botaka viel op met zijn fraaie dribbels en indrukwekkende passeerbewegingen. Het leverde de international uit Congo in 2015 een transfer op naar Leeds United. Leeds United. De laatste jaren speelde hij tevens voor het Engelse Charlton Athletic en Sint-Truiden in België.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen