Supporterscollectief Nederland start petitie: 'Open de stadions'

28 januari 2022, 16:28

Supporterscollectief Nederland is een petitie gestart om de voetbalstadions volledig open te stellen voor publiek. Het kabinet besloot onlangs dat er weer met publiek mag worden gevoetbald, maar dat clubs hun stadions voor slechts een derde met fans mogen vullen.

Daar is Supporterscollectief Nederland niet over te spreken. 'We roepen het kabinet op om de stadions in februari volledig te openen. Voetbal zorgt voor plezier, sociale binding en ontspanning. Ook dat is in het belang van de gezondheid. Open de stadions', zo valt te lezen.

Het supporterscollectief stelt dat het risico dat iemand in een stadion besmet raakt gering is. 'Begin dit seizoen verliep het spelen met 2/3 en later volledige bezetting zonder problemen', gaat het statement verder. 'Dit is ook de ervaring in het buitenland. In de meeste Europese landen zijn supporters ook de afgelopen maanden welkom gebleven. Bijna alle landen in Europa spelen momenteel voor volle of grotendeels bezette stadions, zonder dat dit tot problemen leidt.'

Eerder zei ook het betaald voetbal 'nee' tegen 1/3 bezetting van de stadions. 'Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de club weer handen vol met geld', staat in de verklaring die is ondertekend door KNVB-directeur Marianne van Leeuwen, Eredivisie-directeur Jan de Jong, Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele en de directeuren van alle clubs uit die twee competities.

Geen uitpubliek bij Gelderse derby

Mochten de coronamaatregelen worden versoepeld, dan zal de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC alsnog zonder uitsupporters worden gespeeld. De ongeregeldheden rond de eerdere burenruzie heeft tot dat besluit geleid, zo maken de clubs bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen