Pikante uitspraak Vitesse-spits Openda: "Dat zou een stap terug zijn"

28 januari 2022, 19:44

Vitesse-aanvaller Loïs Openda (21) maakt dit seizoen veel indruk in de Eredivisie, maar is nog altijd eigendom van Club Brugge. Toch hoeft trainer Alfred Schreuder volgend seizoen mogelijk niet op de spits te rekenen, want hij ziet een terugkeer naar de Belgische topclub niet meteen als een vooruitgang ten opzichte van zijn huidige situatie.

"Voorlopig ben ik gefocust op het einde van het seizoen. Als er dan een club komt waar ik een toptransfer kan maken, dan zal ik dat doen", vertelt Openda tegenover RTBF over zijn goede prestaties. En een terugkeer naar Club Brugge om aldaar de concurrentie aan te gaan met bijvoorbeeld Bas Dost (al beschikt hij over een aflopend contract), is in de ogen van de spits niet meteen de vooruitgang die hij zoekt.

"Terugkeren naar Club Brugge zou een stap terug zijn. Bij Vitesse ben ik mijn kleine carrière begonnen en het is beter om door te gaan op mijn elan", stelt de aanvaller, die dat mogelijk mede zegt vanwege de keuzes die de Belgische topclub heeft gemaakt. "Mijn periode bij Club Brugge was min of meer een mislukking. Ik kreeg niet veel minuten en maakte niet veel doelpunten. (...) Als je kijkt naar wat ik nu doe, dan kan je misschien zeggen dat Club zich vergist heeft. Misschien had ik bij Brugge kunnen doen, wat ik hier nu doe."

Lees ookSchreuder stelt eis aan Lang: "Niet tegen de buitenwereld spelen"

Versterking voor Schreuder

Eerder op de vrijdag kwam er wel een winterse aanvallende versterking voor de ploeg van Schreuder. Club Brugge heeft met Andreas Skov Olsen namelijk een vleugelspeler binnengehaald. Een directe concurrent voor Noa Lang is hij echter niet, want de Deen speelt voornamelijk aan de rechterflank van de aanval. De aanvaller was actief op het EK in de zomer van vorig jaar en in totaal speelde hij vijftien interlands voor de Deense nationale ploeg, waarin hij tot zes doelpunten kwam. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen