Weghorst tekent in Engeland: "Ik kan mijn droom nu waarmaken"

31 januari 2022, 12:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg na drie en een half jaar verlaten. De 29-jarige spits vervolgt zijn loopbaan in de Premier League bij Burnley, zo maken de clubs maandag via de officiële kanalen bekend. Over de transfersom worden geen uitspraken gedaan, al is naar verluidt vijftien miljoen euro met de overgang gemoeid.

Weghorst heeft bij de hekkensluiter van de Engelse competitie een contract tot de zomer van 2025 getekend. "Het is niet makkelijk om afscheid te nemen. Mijn familie en ik hebben hier een geweldige tijd gehad. Daar wil ik iedereen voor bedanken. Ik ben erg trots dat ik deel heb gemaakt van deze club, waar ik altijd alles voor heb gegeven en waar ik me altijd zeer gewaardeerd heb gevoeld. Maar het is een droom van mij om in de Premier League te spelen. Die droom kan ik nu waarmaken", reageert de Oranje-international op de website van Wolfsburg op zijn overgang.

In dienst van Wolfsburg kwam Weghorst de afgelopen jaren tot 59 doelpunten in 118 wedstrijden. Bij Burnley wordt hij de vervanger van Chris Wood, die eerder deze transferperiode voor zo'n dertig miljoen euro werd verkocht aan Newcastle United. "Wout stond al een tijdje op de radar van onze scouts. We denken dat hij hier van toegevoegde waarde kan zijn", reageert trainer Sean Dyche op de komst van Weghorst.

De komende maanden gaat Weghorst proberen om Burnley te behoeden voor degradatie. De club staat onderaan in de Premier League, maar heeft wel een hoop wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie. In verliespunten staan The Clarets zelfs boven de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen