Winteraanwinsten op meerdere manieren versterking Feyenoord

2 februari 2022, 14:28

Feyenoord heeft deze winter flink geïnvesteerd in de breedte van de selectie. De basiself van de ploeg van Arne Slot was al op orde, maar op de bezetting van de bank was in de eerste seizoenshelft wel de nodige kritiek. Inmiddels denken Hedwiges Maduro, Kees Luijckx en Christian Willaert dat de Rotterdammers de boel goed voor elkaar hebben.

Met Patrik Wålemark, Cole Bassett, Jorrit Hendrix, Philippe Sandler en Dermane Karim kwamen er liefst vijf versterkingen naar Feyenoord. "Ze hebben naar fitheid gekeken en daarop geselecteerd", merkte Maduro op in Voetbalpraat. Hij verwacht dat dat ook voor de spelers die al eerste keus zijn goed nieuws betekent. "Deze jongens zullen altijd alles geven op de trainingen. Dat maakt ook de basis nog sterker. Ik verwacht dat op een gegeven moment het niveau nog hoger gaat zijn."

Luijckx sloot zich daarbij aan en had in het bijzonder lof voor Slot. "Ik denk dat hij iemand is die heel duidelijk maakt wat hij precies verwacht van een bepaalde positie. Als jij speler nummer twaalf, dertien of veertien bent en je krijgt de kans, kun je dan makkelijker in het team stromen, omdat je precies weet wat je moet doen. Feyenoord heeft best wat van dat soort spelers: geen absolute top, maar wel spelers die in dat team zomaar als topspelers kunnen worden gezien." Luijckx wees Hendrix aan als voorbeeld van die stelling.

Willaert zag vooral de multi-inzetbaarheid van de versterkingen als groot pluspunt. "Sandler is rechter centrale verdediger, maar kan ook links centraal spelen. Dat heeft hij bij Troyes, Anderlecht en PEC ook gedaan. Hendrix is iemand die zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld kan en als het echt nodig is ook nog een linie naar achteren gehaald kan worden." Daarnaast denkt hij dat er ook is ingespeeld op een eventueel zomers vertrek van Kökcü. "Hij heeft een halfjaar de tijd om zich helemaal aan het spel aan te passen. Vind je niet meteen een goede vervanger voor Kökcü, dan heb je al iemand staan."

Lees ook: Ook Feyenoord kampt met 'Barça-probleem' in Conference League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen