Sandler trappelt van ongeduld: "Bij City zo bizar veel geleerd"

2 februari 2022, 19:43

Philippe Sandler kan niet wachten om zijn eerste minuten voor Feyenoord te maken. De 24-jarige verdediger, die op Deadline Day overkwam van Manchester City, moet echter eerst wedstrijdfit zien te worden. Op 20 maart, als Feyenoord de topper tegen Ajax speelt, hoopt Sandler samen met zijn vriend Brian Brobbey op het veld te staan. "Klinkt goed", blikt de aanwinst van de Rotterdamse club in gesprek met De Telegraaf alvast vooruit.

Sandler, die in 2018 de overstap van PEC Zwolle naar Manchester City maakte, is de afgelopen jaren door blessureleed weinig aan spelen toegekomen. Bij Feyenoord hoopt hij zich weer voetballer te gaan voelen. "Ik ben nog steeds wel dezelfde speler, ik ben alleen fysiek sterker geworden in Manchester. Ik heb ook alleen maar contactblessures gehad, buiten mijn hamstringblessure van vorig jaar september. Die liep ik op doordat ik te snel weer een wedstrijd speelde", vertelt hij.

Het liefst zou Sandler komend weekend al in actie komen voor Feyenoord. "Maar we zijn een programma aan het samenstellen, dus ik denk dat we niet te snel moeten gaan. Dat zou onverstandig zijn. Maar als voetballer wil je wel zo snel mogelijk spelen. Dat gaat nooit helemaal samen. Niet te snel gaan, maar ook zeker niet te rustig", gaat de verdediger verder.

Bij het Algemeen Dagblad stelt de verdediger veel te hebben geleerd in Manchester, ondanks dat hij er slechts twee officiële wedstrijden in het eerste elftal speelde. "Mensen roepen altijd dat je wedstrijden moet spelen om beter te kunnen worden. Maar ik heb bij City op trainingen zo bizar veel geleerd. Ze eisen daar zoveel van een speler dat je in een soort trance raakt als je traint. Alleen is er nu een periode aangebroken dat ik gewoon wekelijks moet gaan spelen. Daarom verlengde ik ook mijn contract niet bij Manchester City."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen