Meunier: "Mbappé heeft iets extra's, Haaland heeft een team nodig"

6 februari 2022 – Thomas Meunier heeft een zeer opmerkelijk, maar eerlijk interview gegeven aan L'Équipe. De Belg speelde in het verleden samen met Kylian Mbappé en is nu ploeggenoot van Erling Haaland. Hem werd dan ook gevraagd wie de beste speler ter wereld zal worden. Meunier koos niet voor zijn teamgenoot, maar voor Mbappé.

Meunier: "Mbappé heeft iets extra's, Haaland heeft een team nodig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Daarbij wil hij wel aangeven dat beide spelers van uitzonderlijke klasse zijn. "Ze hebben alleen wel een hele andere stijl. Ze zijn allebei ontzettend snel, kunnen hoog springen, hebben longen als een paard en zijn tweebenig. Technisch gezien is Mbappé beter. Ze zijn beide heel goed, maar Mbappé heeft iets extra's. Hij doet me denken aan Ronaldo of Thierry Henry.

"Haaland zal ook een hele goede speler worden, maar hij heeft het team nodig om dingen te bereiken. Mbappé kan vanuit zichzelf wedstrijden beslissen. We hebben dit jaar al kunnen zien dat Paris Saint-Germain niet zonder hem kan. Hij heeft hetzelfde instinct dat de absolute grootheden in het verleden ook hadden."

Lees ook'Zoekend Barcelona hoopt ook zaken te doen met Dortmund'

Meunier maakte in de zomer van 2020 de overstap van PSG naar Dortmund. "Het was precies wat ik nodig had. Het is een nieuwe omgeving, maar de cultuur lijkt meer op België. De mentaliteit hier is geweldig. Als je een fout maakt, is dat niet erg, maar als je niet hard genoeg werkt wel."

Reacties

Bundesliga

gerelateerd