West Ham in problemen: burgemeester en sponsor halen uit

9 februari 2022, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met het opstellen van de in opspraak geraakte Kurt Zouma heeft West Ham United zich mogelijk meer problemen op de hals gehaald. De verdediger stond 'gewoon' in de basis tegen Watford, nadat op dezelfde dag een video uitlekte waarop hij zijn kat ernstig mishandelde. Ook Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, heeft zich er nu mee bemoeid.

Dat deed hij in een uitzending van Sky, waar hij aangaf dat naast de dierenrechtenorganisatie RSPCA en de politie ook de club had moeten ingrijpen. "Ik ben teleurgesteld in David Moyes en West Ham. Ik ben zelf ook supporter en weet hoe belangrijk de punten zijn, maar ik vind dat ze leiderschap hadden moeten tonen door hem buiten de selectie te laten."

Lees ook: Moyes verklaart opstellen Zouma na dierenmishandeling

"Ik maak me zorgen", vervolgde de burgemeester. "Als jonge mensen zien dat Premier League-spelers wegkomen met slecht gedrag, denken ze dat dat gedrag oké is. Daarom is het belangrijk voor rolmodellen, zoals voetballers, om het goede voorbeeld te geven."

Sponsoren

Ook sponsor Experience Kissimmee heeft van zich laten horen. Op Twitter noemde het bedrijf het 'ontmoedigend' dat Zouma toch werd opgesteld. 'In afwachting van verdere informatie van West Ham United, zullen wij onze band en samenwerking met de club evalueren.' Sponsor Umbro benadrukte dat het partner is van de club en niet van individuele spelers. 

Lees ook: Volgend schandaal: Engeland walgt van dierenmishandeling Zouma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen