Engelse bond haalt verhaal bij Rooney na bizarre anekdote

9 februari 2022, 12:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wayne Rooney is op het matje geroepen door de Engelse Football Association. Aanleiding is een anekdote uit de nieuwe documentaire Rooney, waarin hij vertelde tijdens een ontmoeting tussen Chelsea en Manchester United in 2006 bewust iemand pijn te willen doen. 

"Voorafgaand aan die wedstrijd heb ik mijn noppen verwisseld", vertelde Rooney in de documentaire. "Ik nam lange, stalen noppen, omdat ik iemand pijn wilde doen. De lengte was nog toegestaan, maar ze waren groter dan normaal gesproken." De reden voor die merkwaardige actie was dat Chelsea in die wedstrijd aan een punt genoeg had om de titel te pakken. "Daar kon ik toendertijd echt niet tegen."

Chelsea pakte met een 3-0 zege inderdaad de titel, maar ook Rooneys plan had 'succes'. "John Terry moest het stadion op krukken verlaten. Ik had een gat in zijn voet achtergelaten. Ik heb mijn shirt na de wedstrijd gesigneerd en enkele weken later naar hem opgestuurd, met de vraag of ik mijn nop terug kon krijgen."

De FA zag de humor van Rooneys anekdote niet in. Volgens verschillende Engelse media heeft de bond naar aanleiding van het verhaal contact gezocht met Rooney, tegenwoordig trainer van Derby County. Terry zelf kon overigens wel lachen om de anekdote, zo bleek uit zijn reactie op Twitter. 

Lees ook: Rooney doet boekje open over alcoholgebruik: "Kan niet als atleet"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen