Beukema pijnigt oude liefde met twee goals bij nieuwe zege AZ

13 februari 2022, 14:15   Bijgewerkt: 13 februari 2022, 14:27

Sam Beukema heeft met twee treffers tegen zijn oude club Go Ahead Eagles een belangrijke bijdrage geleverd voor de dertiende zege van AZ dit seizoen. De voormalig verdediger van de club uit Deventer kopte in de eerste helft de 1-1 tegen de touwen en maakte vlak voor het einde ook nog de 1-4. Op aangeven van Dani de Wit maakte Vangelis Pavlidis de andere twee treffers voor AZ.

Al tien duels was AZ tot deze 13 februari ongeslagen. Van die tien wedstrijden speelde het team van Pascal Jansen er drie gelijk en won het er zeven. Bijvoorbeeld vorige week nog in Eindhoven, waar PSV met 1-2 werd verslagen. De volgende horde, na het midweekse bekerduel tegen RKC Waalwijk (0-4 winst), was Go Ahead Eagles. De club uit Deventer bevindt zich in een neerwaartse spiraal, met slechts twee punten uit de voorgaande zeven wedstrijden.

Gejuich op de tribunes, maar niet veel later bewees AZ voor de zoveelste keer dit seizoen de rug te kunnen rechten. Amper drie minuten na de 1-0 kopte Beukema uit een corner de 1-1 tegen de touwen. De voormalig speler van Go Ahead verontschuldigde zich meteen, doel treffen had hij vorig seizoen ook veel gedaan voor zijn Eagles. 

De keeper van Go Ahead moest in het eerste kwartier van de tweede helft ook weer aan de bak. Jesper Karlsson nam de doelman onder vuur en Evjen deed hetzelfde. Beide spelers van AZ leverden geen geweldige schoten af, maar toch moest Noppert twee keer lossen. Het kwam Noppert niet duur te staan, waardoor het duel nog altijd niet definitief beslist was. AZ controleerde wel en liet nauwelijks wat toe, maar met een bal die verkeerd zou vallen, kon de vlam in de pan slaan.

De fanatieke fans van Go Ahead probeerden het vuurtje bij hun spelers aan te wakkeren. Toch werd de nummer veertien van de Eredivisie pas bij het ingaan van het laatste kwartier echt gevaarlijk. Invaller Marc Cardona kreeg de bal voor zijn voeten en probeerde het met een laag schot. Peter Vindahl, die in de eerste helft bijna de 2-2 nog inleidde met een ketser, duwde de inzet van Cardona uit zijn doel. Vlak voor tijd had de keeper nog een redding in huis op de vrije trap van Philippe Rommens.

Opstellingen en beoordelingen*:

Go Ahead Eagles: Andries Noppert 5, Cuco Martina 5, Jay Idzes 4.5, Joris Kramer 4.5, Bas Kuipers 5, Luuk Brouwers 6.5, Philippe Rommens 5, Iñigo Cordoba 5, Giannis Fivos Botos 5 (60. Marc Cardona 6.5), Mats Deijl 6 (77. Martijn Berden -), Isac Lidberg 5 (60. Frank Ross 5).

AZ: Peter Vindahl Jensen 5, Yukinari Sugawara 6 (87. Aslak Witry -), Sam Beukema 8, Bruno Martins Indi 6, Owen Wijndal 5.5, Jordy Clasie 5, Fredrik Midtsjø 5 (87. Peer Koopmeiners -), Dani de Wit 7.5, Hakon Evjen 4.5 (63. Kamal Sowah 5.5), Vangelis Pavlidis 8 (77. Zakaria Aboukhlal -), Jesper Karlsson 7 (77. Tijjani Reijnders -), 

Man of the match: Sam Beukema

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen