Heerenveen-directeur boycot lokale krant na Jansen-advertentie

17 februari 2022, 16:22

sc Heerenveen-directeur Cees Roozemond boycot voorlopig de Leeuwarder Courant. In de Friese krant verscheen onlangs een advertentie, waarin met een knipoog werd gereageerd op het ontslag van clubicoon Johnny Jansen.

De stijl van de advertentie kwam overeen met die naar aanleiding van de commotie rond The Voice of Holland aan het adres van televisiebaas John de Mol in diverse kranten verscheen. 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf', was de boodschap destijds. De boodschap vanuit de achterban van sc Heerenveen leek daarop: 'Beste Cees, Ferry en RvC, het ligt niet alleen aan Johnny of aan zijn spelers.'

Dat de Leeuwarder Courant die advertentie besloot te plaatsen, werd de krant in het Abe Lenstra Stadion niet in dank afgenomen. Roozemond is er niet over te spreken. "Ik vind het oprecht kwalijk en schadelijk dat het ontslag van Johnny gekoppeld werd aan iets wat op dit moment speelt in de maatschappij, wat te maken heeft met machtsmisbruik en seksueel ongepast gedrag", citeert Omrop Fryslân de beleidsbepaler.

Roozemond neemt het de supporters echter niet kwalijk. "De verantwoordelijkheid ligt bij de Leeuwarder Courant om die beslissing te nemen", vindt hij. "Ik vind het laf en beneden alle peil." sc Heerenveen is met het ontslag van Jansen weinig opgeschoten, de Frieze club verloor drie keer op rij: van PEC Zwolle, Fortuna Sittard en NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen