Van Ginkel eerlijk: "Ik denk dat wij zelfs een beetje geluk hadden"

20 februari 2022, 18:57

Marco van Ginkel stond ESPN na het laatste fluitsignaal met een grote glimlach te woord. De Eindhovenaren wonnen met 3-1 van sc Heerenveen en het stadion was weer goed gevuld. Het zorgde voor tevredenheid bij de invaller.

"Ik hoor jullie niet goed", begon de aanvoerder het interview, waarbij hij doelde op de luidruchtige fans. "Dit is top. Vorige week was het met een derde bezetting, nu was het volle bak. Af en toe heb je die steun gewoon nodig, deze wedstrijd hadden wij het bij vlagen moeilijk. Gelukkig beginnen we in de tweede helft heel goed en is de wedstrijd na vijf minuten beslist."

De ploegen gingen rusten met een 1-1 stand, waarbij de Friezen zich van hun beste kant lieten zien. Van Ginkel was dan ook lovend over de tegenstander, al begon PSV ijzersterk met een vroeg doelpunt van Noni Madueke. "Daarna kreeg Heerenveen vaker de bal, gingen ze meer tussen de linies spelen en kwamen er een aantal grote kansen. Ik denk dat wij zelfs een beetje geluk hadden dat we met een gelijke stand gingen rusten."

Na rust was het dus snel voorbij met het verzet van Heerenveen. Dat lag volgens Van Ginkel vooral aan PSV. "Bij Heerenveen was de pap wel op. We wisten dat zij wilden voetballen en dan kunnen ze dus ook fouten maken. Dat hebben wij goed afgedwongen. Daarna hebben we weinig weggegeven en zelf ook genoeg gecreëerd", besluit de middenvelder tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen