Rugnummer 34 bij Ajax in principe voor altijd voor Nouri

21 februari 2022, 17:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Ajax zal er nooit meer een voetballer het shirt met rugnummer 34 dragen. De Amsterdammers hebben na het akkoord met de familie van Abdelhak Nouri (24) besloten om het rugnummer in principe niet meer te laten gebruiken en te bevriezen. "Tenzij de familie Nouri en Ajax daar samen een uitzondering voor willen maken", licht Edwin van der Sar.

De algemeen directeur van Ajax gaat in het persbericht in op het bereiken met een akkoord met de familie. "Het is goed dat er overeenstemming is bereikt, waardoor we dit af kunnen sluiten. We realiseren ons allemaal dat daarmee het leed voor Abdelhak en zijn naasten niet voorbij is. Het blijft een enorm verdrietige situatie, zo voelen wij dat hier bij Ajax ook", benadrukt de algemeen directeur, die de goede zorg voor Nouri van zijn familie waardeert. "Als ik bij hem langs ga word ik ook altijd met open armen door de familie ontvangen. Dat geldt ook voor andere Ajax-collega's en dat waarderen wij enorm."

Naast de financiële compensatie heeft Ajax ook afgesproken om nog meer te gaan doen voor Nouri. "Niet alleen vanwege de Abdelhak Nouri Trofee, die de familie jaarlijks aan het grootste talent van onze opleiding overhandigt. Ook omdat we hebben besloten om het rugnummer 34 aan de familie Nouri te geven", stelt Van der Sar. Eerder gingen er geluiden op dat het rugnummer nog wel door anderen gedragen zou worden, bijvoorbeeld door Dani de Wit. Dat is met dit nieuws in elk geval van de baan.

Lees ook: BREAK! Ajax en familie Nouri komen schikkingsbedrag overeen

"Tevens wordt in de Ajax Fanshop, naast de hoofdingang van de ArenA, het kleedkamermeubel van Abdelhak geplaatst", vervolgt Van der Sar in zijn reactie op de clubsite. "Dat hebben we de afgelopen jaren zorgvuldig bewaard in het stadion en gaan we nu een mooie plek geven, die voor iedereen toegankelijk is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen