Kritiek op De Ligt na fout: "Niet te bevatten"

23 februari 2022, 07:49

Matthijs de Ligt kon dinsdagavond rekenen op de nodige kritiek na de ontmoeting tussen Villarreal en Juventus. Lange tijd leken de Italianen op weg naar een overwinning, maar na 66 minuten trok Dani Parejo de stand gelijk namens de bezoekers. Hij kon de bal zo vrij als een vogel tegen de touwen knallen.

Parejo was de directe tegenstander van Adrien Rabiot, die zijn man kinderlijk eenvoudig liet lopen. Vervolgens grepen zowel De Ligt als Mattia De Sciglio niet in. "Vooral De Ligt staat opnieuw niet goed", was Youri Mulder kritisch bij Ziggo Sport. "Hij laat zich naar binnen lokken, terwijl hij moet blijven staan. Als verdediger moet je je positie houden."

Daar sloot Dirk Kuyt zich bij RTL 7 bij aan. "Die fout is bijna niet te bevatten", aldus de oud-aanvaller, die diverse spelers van Juventus de mist in zag gaan. "De Ligt ziet het allemaal gebeuren, maar doet niets. Echt zonde, want hij speelde een heel goede wedstrijd. Maar dit is een cruciale fout en hij is medeverantwoordelijk. De onderlinge afstanden moeten kloppen."

Mede door die tegengoal heeft Juventus een overwinning nodig in Spanje om zich te verzekeren van de kwartfinales in de Champions League. De return staat gepland voor 16 maart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen