ADO Den Haag na goedkeuring rechter gered van de ondergang

25 februari 2022, 10:35   Bijgewerkt: 25 februari 2022, 10:47

ADO Den Haag is definitief van de ondergang gered, zo maakt de club vrijdagmorgen via de officiële kanalen bekend. De rechter is akkoord gegaan met het plan dat de club met zijn schuldeisers heeft opgesteld. Daardoor kan Bolt ADO Den Haag Holding LLC de nieuwe eigenaar van de Haagse club worden. Eerder deze week gaf de KNVB groen licht voor de overname.

De Hagenaren melden dat de schuldeisers binnen 14 dagen het bedrag krijgen dat uit het akkoord voor hen voortvloeit. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om een klein gedeelte van het geld dat ze nog van ADO te goed hadden. Het totaalbedrag ligt tussen de 1,2 en 1,5 miljoen euro.

ADO zou door het Spaanse Globalon worden overgenomen, maar daar is op het laatste moment verandering in gekomen. 'In het licentieproces bleek dat het veel tijd zou vergen totdat de licentiecommissie groen licht zou kunnen geven. Tijd die er niet meer is voor ADO Den Haag. Daarop heeft de oorspronkelijke initiatiefnemer David Blitzer – meerderheidsaandeelhouder in Globalon – besloten om in een eenvoudige structuur zelf ADO Den Haag via Bolt ADO Den Haag Holding LLC over te nemen. Globalon Spanje blijft namens Bolt het aanspreekpunt voor ADO Den Haag, aldus de club.

"Een heugelijke dag voor iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt. Een jaar lang hebben sponsoren, supporters maar ook medewerkers van deze prachtige club in onzekerheid gezeten over het voortbestaan van het ons zo geliefde ADO Den Haag. Met de homologatie van vandaag is het moment daar dat we weer vooruit kunnen kijken en samen met de nieuwe aandeelhouder kunnen bouwen aan een gezond ADO Den Haag", aldus algemeen directeur Edwin Reijntjes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen