Lampard geeft duidelijkheid over fitte Van de Beek: "Gaat goed"

2 maart 2022, 17:55

Donny van de Beek is helemaal fit, zo heeft Frank Lampard laten weten op de persconferentie van Everton. De middenvelder begon zaterdag in de basis tegen Manchester City, maar moest de strijd na zeventig minuten staken door hamstringklachten. Hij lijkt op tijd naar de kant gegaan te zijn, want nu is hij gewoon weer inzetbaar.

"Het gaat goed met hem, hij kan de hele week al meetrainen", is het korte, maar duidelijke antwoord van de trainer als hem gevraagd wordt naar Van de Beek. Hoewel hij fit is, gaat hij in het FA Cup-duel met Boreham sowieso geen speeltijd krijgen. Dat heeft alles met de eerste seizoenshelft te maken, toen hij al voor Manchester United in actie kwam in het bekertoernooi. In de reglementen staat dat je binnen een seizoen niet voor twee verschillende clubs in actie kan komen.

Van de Beek kan zich dus richten op de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur, aankomende maandag. De kans dat de Nederlander dan speelminuten krijgt, lijkt groot te zijn. In de laatste drie wedstrijden mocht hij van Lampard zelfs in de basis beginnen bij Everton, dat de punten hard nodig heeft. De ploeg staat slechts één punt boven de degradatiestreep.

De middenvelder, die eerder furore maakte bij Ajax, zal persoonlijk niet ontevreden zijn met de laatste wedstrijden, aangezien hij eindelijk weer belangrijk is voor een team. Bij Manchester United wist hij nooit langere tijd basisspeler te zijn. Iets wat hem bij The Toffees dus wel al gelukt is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen