Kranten zien Ajax 'minicrisis' voorkomen en Berghuis genieten

4 maart 2022, 08:12   Bijgewerkt: 4 maart 2022, 08:32

De 0-2 zege van Ajax op AZ van donderdagavond was op meerdere manieren een belangrijke. Uiteraard omdat het daarmee de bekerfinale bereikte en zo op alle fronten nog kans maakt op een hoofdprijs. Maar ook omdat de dreiging van een onrustige fase in Amsterdam daarmee is afgewend.

Dat was althans de conclusie die het Algemeen Dagblad een dag na de wedstrijd trok. 'Ajax staat er als het moet en voorkomt minicrisis', zo kopte de krant vrijdagochtend. Die 'minicrisis' dreigde na een slechte week met een teleurstellend 2-2 gelijkspel op bezoek bij Benfica en een nog veel teleurstellendere 2-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

'De bekerhouder oogde na wanvertoningen in Lissabon (na rust) en Deventer rijp voor de eliminatie in de halve finale. Maar nu er in een gevecht met een concurrent direct zilverwerk op het spel stond, stond Ajax er weer.' Het dagblad noemde het spel van Ajax 'niet groots, maar wel dik voldoende om een warrig AZ te stuiten en komende maand tegen rivaal PSV een gooi te doen naar bekerprolongatie'.

Berghuis

In het bijzonder gold dat voor Steven Berghuis, die tegen zijn oude club de openingstreffer maakte. De Telegraaf wees op uitspraken van zijn zaakwaarnemer Guido Albers. Hij legde eerder op de dag uit waarom de spelmaker bij Ajax aanzienlijk minder kaarten pakt dan bij zijn vorige clubs. 'Hij is minder gefrustreerd en in het AFAS-stadion bleek dat logisch', stelde de krant. 'Als het bij Ajax draait, is het voor een rasvoetballer genieten geblazen.'

Lees ook: Zaakwaarnemer Berghuis looft Ajax-coach Ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen