Franse media tonen dramatische statistiek Wijnaldum; lof Stengs

6 maart 2022, 09:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum stond namen Paris Saint-Germain in de basis tegen OGC Nice, maar heeft niet kunnen profiteren van die kans. In de Franse media werd hij na afloop zelfs bijzonder hard aangepakt. Lof was er wel voor Calvin Stengs, die namens de tegenstander de beslissende assist gaf.

'Totaal verloren', zo liep Wijnaldum volgens L'Équipe bij tegen Nice. De krant beoordeelde zijn optreden met een 3, Le Parisien gaf zelfs een 2. RMC Sport deelde geen cijfer uit, maar wijdde een heel artikel aan het 'op z'n zachtst gezegd zorgwekkende optreden' van Wijnaldum. 'Hij was niet aanwezig, had geen invloed op het aanvallende spel van zijn team en gaf ook verdedigend regelmatig niet thuis. En dit was niet de eerste keer dat hij teleurstelt sinds zijn komst naar Parijs.'

De Franse media haalden een problematische statistiek aan die liet zien hoe onzichtbaar Wijnaldum was. In de gehele wedstrijd, waar hij pas na 91 minuten gewisseld werd, kwam de Nederlander tot minder balcontacten dan doelman Keylor Navas. Wijnaldum kwam slechts 28 keer aan de bal; voor de Costa Ricaanse doelman was dat 34 keer.

Stengs

Aan de andere kant hadden Nederlanders Justin Kluivert, Pablo Rosario en vooral Calvin Stengs een aanzienlijk betere avond. Nice versloeg de koploper met 1-0, waarbij Stengs met een fraaie voorzet aan de basis stond van de enige treffer van de wedstrijd. Zijn trainer Christophe Galtier loofde na afloop zijn 'technische kwaliteiten'. "Hij wordt steeds beter", zo merkte hij op, geciteerd door Franse media. 

Lees ook: Invaller Stengs cruciaal bij 'Nederlandse' stunt tegen Wijnaldum

Zie ook: Stengs laat zich eindelijk weer eens zien met prachtige assist

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen