Forse kritiek op Tadic: "Middelvinger naar vrouwen binnen Ajax"

6 maart 2022, 13:11

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic heeft zich zondag in de media uitgesproken over de situatie omtrent het vertrek van Marc Overmars. Dat deed hij uiterst ongelukkig, zo was de conclusie van de mannen aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie. Tadic sprak vooral zijn steun uit richting Overmars en wilde het over de slachtoffers niet hebben.

"Niets te zeggen, niets bijzonders, het interesseert me niet", citeerde presentator Milan van Dongen een aantal opmerkelijke bewoordingen uit het interview van Tadic. "Dat lijkt me niet helemaal het juiste signaal na alles wat er bij Ajax gebeurd is. Als je als club zegt: 'we gaan onderzoeken wat voor cultuur er is en we willen de vrouwen helpen', en de aanvoerder brengt vervolgens dit naar buiten, dan is dat bijna een middelvinger naar de vrouwen binnen de club."

Lees ook: Tadic: "Overmars verdient het om groots terug te komen"

Hans Kraaij Jr. sloot zich daarbij aan. "Als aanvoerder heb je het recht om er niks over te zeggen", begon hij. "Maar als hij er wel iets over zegt, moet hij zeggen - ondanks dat hij heel erg gecharmeerd is van Overmars - dat hij het verschrikkelijk vindt dat het binnen zijn club is gebeurd. En hoe afschuwelijk het moet zijn voor de vrouwen die dat hebben ondervonden. Zeg óf dat, óf niks."

Arnold Bruggink wees erop dat Erik ten Hag eerder een stuk beter met de situatie omging. "Hij verwoordde het uitstekend. Hij veroordeelde het, maar zei ook dat het een lastige situatie is." Vooral de zin 'het interesseert me niet' kwam op Bruggink bijzonder vreemd over. "Als aanvoerder moet het je wel interesseren. Als je lang binnen een organisatie zit, moet je weten waar je het over hebt. Dit vind ik raar."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen