Ten Hag over afwezigheid Timber en onhandige uitspraak Tadic

6 maart 2022, 16:47

Erik ten Hag verscheen voorafgaand aan het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk voor de camera van ESPN. In dat interview ging het niet alleen over de wedstrijd zelf. Ook werd hij gevraagd naar de bekritiseerde uitspraken van Dusan Tadic over Marc Overmars die zondag in de media verschenen.

"Ik heb het niet gezien, maar ik zag wel wat statements", begon Ten Hag over het interview van Tadic. De aanvoerder nam het daarin op voor Overmars, maar werd vooral aangepakt op zijn gebrek aan steun voor de slachtoffers. Zo zei hij dat hij daar niets over te zeggen had, niemand wilde veroordelen en dat het hem niet interesseerde. "Het interesseert hem wel, maar hij kent de zaak niet. Dat bedoelt hij", werd Tadic verdedigd door Ten Hag. 

Lees ook: Tadic: "Overmars verdient het om groots terug te komen"

Lees ook: Forse kritiek op Tadic: "Middelvinger naar vrouwen binnen Ajax"

"Natuurlijk is het vervelend dat het op deze manier naar buiten komt, maar of het allemaal goed geïnterpreteerd is, weet ik niet", ging Ten Hag verder over het interview in het Servisch dat door de NOS ondertiteld is. "Ik denk niet dat hij het zo bedoelt. Hij vindt het ook een kwalijke zaak. We hebben er als club afstand van genomen en onze gedachten zijn bij de vrouwen."

Timber

Na die uitleg van Ten Hag kon het over de wedstrijd gaan, waarbij vooral de afwezigheid van Jurriën Timber opviel. Hij kampte begin deze week met klachten, maar kon in het bekerduel tegen AZ wél meespelen. "Hij heeft toch weer wat spierklachten vanuit die wedstrijd", verklaarde Ten Hag. "Die had hij al opgebouwd. Dan moeten we oppassen dat dat zich niet gaat uitbreiden en hij er straks langere tijd uitligt."

Voor Noussair Mazraoui geldt volgens Ten Hag hetzelfde, al was van hem al bekend dat hij er niet bij zou zijn. "Zelfde verhaal, dat moet niet ernstiger worden. Hij is wel op de terugweg. Vandaag heeft hij samen met Brian Brobbey (die eveneens op de terugweg is na een blessure, red.) weer getraind. Er is licht aan het einde van de tunnel", sloot hij met een positieve noot af. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen