Poging tot doodslag bekend: dit is wat Promes precies zei

9 maart 2022, 10:21

In diverse afgeluisterde telefoongesprekken heeft Quincy Promes betrokkenheid bij de steekpartij op een familiefeest in Abcoude bekend. De voormalig aanvaller van Ajax gaf toe zijn neef in zijn been te hebben gestoken, maar had eigenlijk plannen om hem om te leggen. Promes sprak na het incident met meerdere familieleden. Op basis van Nieuwsuur zet FCUpdate.nl de gesprekken op een rij.

Vader

Als eerste belt Promes die nacht met zijn vader. "Waarom spring je voor die neef van je? Je hebt zijn leven gered", aldus Promes, wiens vader hem op het hart drukt dat hij niet wil dat de voetballer in de problemen komt. Promes: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?"

Moeder en tante

Van zijn moeder krijgt Promes te horen dat hij zijn neef in zijn been gestoken heeft. "Dan heeft hij nog geluk gehad. Niemand gaat van ons pikken. Hij is vrijpostig. Hij heeft het vandaag geweten. Ik kon het niet laten. Sorry tante, vergeef me."

Vader

Even later krijgt Promes opnieuw zijn vader aan de lijn. "Ja, oké, mijn loyaliteit is naar mijn tante: wie van haar pikt, maak ik af", aldus de Oranje-international. "Punt uit. Wie van jou pikt, maak ik af. Wie van mijn moeder pikt, maak ik af. Er zijn bepaalde mensen in de familie voor wie ik doodmaak. Punt uit. Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop want anders was die tori (ding, red.) nog lelijker gelopen."

Lees ook: 'Promes bekende steekpartij aan familie in geheime telefoontaps'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen