NOS: Ajax wist al dat Quincy Promes zich in fout milieu begaf

14 maart 2022, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax was op de hoogte van het feit dat Quincy Promes zich op het foute pad begaf, zo meldt journalist Jeroen Stekelenburg in de NOS. Er waren aanwijzingen dat de aanvaller met mensen omging die in het criminele milieu zaten. De Amsterdammers waren echter niet op de hoogte dat het zó erg was.

Deze week werd uit getapte telefoongesprekken duidelijk dat hij vorig jaar zomer van plan was zijn neef dood te steken, terwijl hij tot dusverre altijd stellig ontkende. Bovendien meldde De Telegraaf dat Promes betrokken was bij drugshandel. "Er waren wat aanwijzingen dat Promes op het foute pad belandde", aldus Stekelenburg. "Ajax voert bewustwordingsgesprekken met de hele selectie."

Lees ook: Promes blijft scoren in Rusland

Dat doet de club omdat het beseft dat spelers vaak jong en kwetsbaar zijn, waardoor ze interessant worden voor een fout milieu. Uit die gesprekken in 2020 werd duidelijk dat Promes contact had met mensen uit het foute milieu. "Daarbij was ook algemeen directeur Edwin van der Sar aanwezig. Ze wisten dus dat er iets speelde, maar ze hebben nooit geweten dat het zo erg was."

Desondanks bleef Ajax een beroep doen op Promes en werd hij zelfs opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK van afgelopen zomer. "Intern was er bij de KNVB wel wat weerstand tegen de keuze van Frank de Boer om hem te selecteren. Het is ook de vraag: moet je dat wel doen?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen