Zlatan moet Zweden naar WK loodsen: "Leiderschap helpt team"

16 maart 2022, 17:27

In de jacht op een ticket voor het WK van eind dit jaar in Qatar heeft bondscoach Janne Andersson routinier Zlatan Ibrahimovic opgeroepen. De inmiddels 40-jarige spits van AC Milan moet de nationale ploeg op sleeptouw nemen in de halve finale tegen Tsjechië.

Ibrahimovic kwam dit kalenderjaar nog niet in actie namens Zweden. De ervaren spits was lange tijd geblesseerd, maar is inmiddels weer fit om zijn land aan het felbegeerde WK-ticket te helpen. Ook AZ'er Jesper Karlsson is opgeroepen door Andersson. Datzelfde geldt voor ex-Eredivisionisten Kristoffer Nordfeldt (ex-Heerenveen) en Alexander Isak (ex-Willem II).

"Zlatan is op de weg terug na enkele blessures", laat Andersson weten over zijn keuze voor de routinier. "Ik beschouw hem op dit moment nog niet als basisspeler. Maar uit onze gesprekken is heel duidelijk geworden dat Zlatan deel wil uitmaken van dit team. Hij is een speler van topkwaliteit op en buiten het veld. Zijn leiderschap zal het team helpen."

Zweden speelt volgende week donderdag in eigen land tegen Tsjechië. Als die wedstrijd wordt gewonnen, wacht een ontmoeting met Polen. Dat land zou eigenlijk tegen Rusland spelen, maar de Russen zijn vanwege de oorlog uitgesloten van WK-deelname. De finale tussen Polen en Zweden of Tsjechië wordt op dinsdag 29 maart op Poolse bodem afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen