Derksen: "We kunnen met hem toch niet op een WK verschijnen?

19 maart 2022, 09:29

Johan Derksen ziet een keepersprobleem bij het Nederlands elftal. De analist is niet bepaald onder indruk van de doelmannen die Louis van Gaal heeft opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Denemarken (26 maart) en Duitsland (29 maart). Joël Drommel, Mark Flekken en Tim Krul vormen de komende interlandperiode het keepersgilde van Oranje.

"Staan die alledrie tegelijk in het doel? Eén van die drie is niet genoeg, hè. Daar kun je toch niet mee naar een WK?", zo maakt Derksen aan tafel bij VI Vandaag duidelijk dat hij zich zorgen maakt om de positie onder de lat bij het Nederlands elftal. "Die Flekken kan ik niet echt beoordelen, die Krul krijgt alleen maar ballen om zijn oren bij Norwich City. Maar als je bij een club speelt die onderaan staat, kun je je vaak wel profileren."

Van Drommel heeft Derksen geen hoge pet op. "We kunnen toch niet met die keeper van PSV op een WK verschijnen?", vraagt hij zich hardop af. Van Gaal heeft onder meer Jasper Cillessen, Justin Bijlow en Remko Pasveer (allen geblesseerd) niet kunnen oproepen voor de komende vriendschappelijke wedstrijden. Derksen vraagt zich af of de 38-jarige Pasveer ooit nog in beeld komt. "Die zit als het WK is misschien in een bejaardentehuis", lacht hij.

Derksen heeft de afgelopen maanden al vaker kritiek geuit op Drommel, die een wisselvallig debuutseizoen maakt bij PSV. "Die jongen zal mij haten, dat begrijp ik best. Als je voetballer bent en iemand op televisie telkens zegt dat je een slechte keeper bent. Die jongen kan er eigenlijk niets aan doen, PSV heeft een fout gemaakt. Hij is een aardige keeper voor FC Twente, Heracles Almelo of sc Heerenveen, maar het is geen topper", zei Derksen tijdens de eerste seizoenshelft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen