Mazraoui maakt weloverwogen transferkeuze: "Binnen 2 maanden"

20 maart 2022, 09:43

Noussair Mazraoui heeft de clubs voor het uitkiezen nu hij aan het einde van het seizoen transfervrij is. De vleugelspeler wil een goede keuze maken en gaat daardoor niet over één nacht ijs. Meerdere Europese topclubs worden genoemd, wat de keuze niet bepaald makkelijker maakt.

"De naam van de club is natuurlijk ook belangrijk, maar ook het plan en de concurrentie spelen een rol in de beslissing. Binnen twee maanden zal uitsluitsel gegeven worden", vertelt de vleugelaanvaller, die wellicht na de zomer met zijn idool samenspeelt. FC Barcelona wordt genoemd als een van de geïnteresseerde clubs. Daar staat Dani Alves onder contract, een voorbeeld voor de Ajacied. "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. De manier waarop ik speel, heel aanvallend, is geïnspireerd op hem."

De zomer lijkt voor Mazraoui het ideale moment voor een vervolgstap. Hij spreekt bij de NOS over zijn beste seizoen tot dusver. "Waar ik dat op baseer? Sowieso statistieken en speeltijd. Het is voor het eerst in drie seizoenen dat ik weer alles speel. En natuurlijk het niveau dat ik constant aantik", aldus de vleugelverdediger, die tot dusver vijf keer trefzeker was en vier assists achter zijn naam heeft staan.

"Ik ben een heel aanvallende verdediger. Alleen doe ik ook zeker mijn verdedigende taken. Let in een wedstrijd maar eens op mijn verdedigende spel, dan merk je dat ik aardig wat werk verricht", aldus de rechtsback, die bezig is aan zijn afscheidstournee langs de Nederlandse velden. Zijn naderende vertrek zorgt niet voor een andere instelling. "Ik geef nog iedere wedstrijd alles voor Ajax. Ik trek mijn poot niet in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen