Gakpo mist wéér interlands, maar luistert naar verzoek Van Gaal

20 maart 2022, 20:25

PSV-aanvaller Cody Gakpo (22) moet opnieuw wedstrijden van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. Tijdens de laatste interlandperiode zat de buitenspeler al in de ziekenboeg en ditmaal kan hij wederom niet spelen. Wel reist hij op verzoek van bondscoach Louis van Gaal af naar Zeist.

"De KNVB heeft gevraagd Gakpo te sturen, voor informatie en besprekingen", liet PSV-trainer Roger Schmidt weten tegenover het Eindhovens Dagblad. "De KNVB is erg professioneel, dus het is voor ons prima." Eerder miste Gakpo, die afgelopen donderdag uit de wedstrijd werd getrapt tegen FC Kopenhagen in de Conference League, ook al de ontmoetingen met Noorwegen, Montenegro, Gibraltar en daarvoor ook Turkije vanwege blessureleed.

Dát er een interlandbreak is, komt voor PSV wat minder gelegen, aangezien de Eindhovenaren in een uitstekende vorm verkeren. "Maar het is ook een grote motivatie voor spelers, zoals nu voor debutant Jordan Teze bijvoorbeeld", weet de oefenmeester. "Ervaren spelers weten bovendien hoe deze weken zijn en hoe ze ervoor moeten zorgen zo goed mogelijk terug te komen."

Lees ook: Gakpo mist Fortuna na schandalige schop in Denemarken

Gakpo kwam in totaal tot vier interlands, waarin hij eenmaal scoorde (tegen Montenegro). Van Gaal gaf al een paar keer aan dat hij in de PSV'er een serieuze optie ziet vanaf de linkerkant of in het 3-5-2-systeem in de voorhoede. Tegen Duitsland en Denemarken komt Gakpo in elk geval niet in actie in de komende weken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen