Basisdebuut in aantocht: Antony krijgt rol in droomvoorhoede

23 maart 2022, 23:51

Ajax-aanvaller Antony lijkt zich op te kunnen maken voor zijn basisdebuut in de nationale ploeg van Brazilië. Tot dusver kwam hij tot zeven optredens als invaller, maar in de wedstrijd tegen Chili (nacht van donderdag op vrijdag, Nederlandse tijd) staat hij zeer waarschijnlijk voor het eerst aan de aftrap.

Bondscoach Tite wilde daar woensdag nog geen uitsluitsel over geven, maar Braziliaanse media weten het op basis van de training van de ploeg zeker. Antony zou aan de Klassieker van afgelopen zondag lichte enkelklachten hebben overgehouden, maar is dus op tijd fit voor het eerste duel met zijn land. Daarmee zal hij waarschijnlijk deel uit gaan maken van een wel heel fraaie voorhoede samen met Neymar en Vinícius Júnior. 

In alle opzichten is Antony aan een geweldig seizoen bezig, en dus ook wat betreft zijn interlandcarrière. Begin dit seizoen, op 8 oktober, maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Brazilië. Hij kwam binnen de lijnen in de wedstrijd tegen Venezuela en was direct trefzeker. Ook in de zes wedstrijden daarna kon hij op een invalbeurt rekenen. In de meest recente interland, de 4-0 zege op Paraguay begin februari, tekende hij voor zijn tweede treffer.

Het duel tussen Brazilië en Chili is nog onderdeel van de WK-kwalificatie, maar de Brazilianen zijn al zeker van deelname. Na Chili treffen zij later deze week ook Bolivia, maar in beide wedstrijden staat er dus weinig meer op het spel. Ecuador, Uruguay, Peru, Chili en Colombia maken met elkaar nog uit wie de overige twee directe WK-tickets bemachtigen. 

Lees ook: Cruciale week: deze landen strijden nog om laatste WK-tickets

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen