Historisch! EK-winnaar Italië niet naar WK door Noord-Macedonië

24 maart 2022 – Noord-Macedonië heeft donderdagavond voor een ongekende stunt gezorgd. Het land is nog altijd in de race voor de eerste WK-deelname ooit na een historische zege op Europees kampioen Italië. De Italianen zagen hun WK-droom vervliegen door een goal in de 92e minuut: 0-1. Het is de tweede keer op rij dat het topland er op dit podium niet bij is.

Historisch! EK-winnaar Italië niet naar WK door Noord-Macedonië

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met de eerste EK-deelname ooit en een knappe tweede plaats in de WK-kwalificatiepoule had Noord-Macedonië al een geweldig 2021 achter de rug. Normaal gesproken zou de wedstrijd van donderdagavond echter het eindstation zijn. Italië was uiteraard de grote favoriet. Dat drukte het ook uit in de verhoudingen op het veld, maar níét in de score.

Liefst 32 keer probeerden de Italianen het Macedonische doel onder vuur te nemen, maar het leverde alsmaar niets op. Het begon er daarom steeds meer op te lijken dat er een verlenging aan te pas moest komen. Toen de vierde official vijf minuten extra tijd aangaf, leek dat de tijd te zijn die Italië nog had om dat te voorkomen. Het werd echter Noord-Macedonië dat uit het niets toesloeg. 

Aleksandar Trajkovski zag op een meter of twintig van het doel zijn kans en haalde de trekker over. Doelman Gianluigi Donnarumma had daar geen antwoord op en besefte dat het drama voor Italië compleet was. Na 2018 is het topland er ook dit jaar níét bij op het grootste podium. Noord-Macedonië, dat nooit eerder op een WK stond, maakt daar wel kans op. Het zal de stunt van vanavond dan wel dinsdag moeten herhalen tegen Portugal.

Lees ook: Ronaldo zwijnt met Portugal en heeft WK-ticket voor het grijpen

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd