Fraser 'topkandidaat' om nieuwe hoofdcoach FC Utrecht te worden

29 maart 2022 – Henk Fraser (55) is de topkandidaat om de nieuwe trainer van FC Utrecht worden. De Domstedelingen willen voor het komende seizoen een ervaren hoofdcoach aanstellen, in verder een profiel dat bijna perfect voldoet aan wie de bij Sparta Rotterdam vertrekkende coach is.

Fraser 'topkandidaat' om nieuwe hoofdcoach FC Utrecht te worden

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voetbal International weet dat Fraser derhalve de topkandidaat is. 'De club moet op zoek naar een sterke man die niet in de war raakt van spreekkoren of een emotionele grootaandeelhouder. Verder wil Utrecht sportief nog meer de aansluiting vinden bij FC Twente en Vitesse én jonge talenten een serieuze kans geven. Deze zomer staan er aardig wat mutaties op de rol, een nieuwe trainer moet durven doorselecteren', is de eisenlijst volgens het weekblad.

En dus rolt de naam van Fraser naar voren. Dat hij een verleden heeft in de Domstad en bekend staat als een persoonlijkheid, spreekt volgens VI alleen maar in zijn voordeel. 'De 55-jarige trainer was ook al in beeld toen Erik ten Hag in 2018 naar Ajax vertrok', weet het medium bovendien. Tot de komende zomer is Ricky Kruys eindverantwoordelijk met Dick Advocaat in zijn kielzog.

Lees ook: FC Utrecht krijgt tip voor trainersvacature: "Hij is geen mooiprater"

Het grootste nadeel van Fraser is dat hij in elk geval tot en met het WK in Qatar verbonden is aan het Nederlands elftal. De vraag is of FC Utrecht een dubbelrol accepteert. 'Zo niet, dan komt de club binnen het geschetste profiel uit bij mannen als Mark van Bommel, Danny Buijs of Jaap Stam', is de verwachting van VI.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd