Duidelijk antwoord Marokko na rumoerige week: WK-ticket binnen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 maart 2022 – Marokko is een van de vijf Afrikaanse landen die dit jaar actief zullen zijn op het WK in Qatar. Tegen Congo maakte het land het zich eerder deze week in de heenwedstrijd (1-1) erg lastig en nam de druk op bondscoach Vahid Halilhodzic nog meer toe. Het antwoord van de Marokkaanse ploeg was vandaag duidelijk: dankzij een 4-1 overwinning is het land in Qatar van de partij.

Duidelijk antwoord Marokko na rumoerige week: WK-ticket binnen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De kritiek op Halilhodzic klinkt al langer, onder meer door zijn conflict met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Het teleurstellende gelijkspel in de heenwedstrijd wakkerde dit alleen maar verder aan. Het werd de bondscoach vooral kwalijk genomen dat hij Tarik Tissoudali, die uiteindelijk als invaller nog de 1-1 maakte, niet liet starten. Vandaag deed hij dat wel en tekende de uitblinker van AA Gent voor een goal en een assist.

Eerder werd Marokko al op voorsprong geschoten door Azzedine Ounahi, waarna Tissoudali in de zevende minuut van de blessuretijd voor rust de tweede voor zijn rekening nam. De extra tijd was zo lang, omdat doelman Yassine Bounou kort daarvoor geblesseerd van het veld moest. Na rust werd de score uitgebreid door opnieuw Ounahi en Achraf Hakimi. Ben Malango Ngita maakte nog een eretreffer, maar spannend was het al lang niet meer. Marokko is er in november 'gewoon' bij.

Tunesië - Mali 0-0
Ook Tunesië zien we dit najaar terug in Qatar. Het land hield een 0-1 voorsprong over aan de heenwedstrijd tegen Mali en gaf deze in eigen huis niet meer uit handen. Een 0-0 gelijkspel bleek genoeg om Afrika te mogen vertegenwoordigen op het WK. Eerder op de avond verzekerden ook Senegal en Ghana zich van deelname. Algerije en Kameroen hebben nog een verlenging nodig om te bepalen wie het laatste ticket mee naar huis neemt. 

Lees ook: Déjà vu: Senegal in bizarre finale om WK-ticket wéér langs Egypte

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd