Ibrahimovic fantaseert over Ajax-terugkeer: "Niet om te spelen"

31 maart 2022, 21:22

Zlatan Ibrahimovic kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De aanvaller speelde tussen 2001 en 2004 in Amsterdam, wat het startsein was van een geweldige Europese carrière. De doelpuntenmaker is inmiddels veertig jaar en weet dat het einde van een prachtige loopbaan steeds dichterbij komt.

"Ik zal Amsterdam altijd blijven herinneren vanwege de grote impact die het heeft gehad op mijn carrière", vertelt Ibrahimovic in gesprek met HLF8. "Ik ben erg blij dat ik de Ajax-school heb gevolgd. Ik ben de speler die ik nu ben omdat ik bij Ajax heb gezeten. Ajax is de club die me aan de wereld presenteerde. Daar ben ik erg dankbaar voor. Als ik ooit terug kan keren, waarom niet? Niet om te spelen denk ik, ze zijn goed genoeg zonder mij, op het veld hebben ze mij niet meer nodig. Ze zijn echt heel goed. Hebben het een paar jaar moeilijk gehad, maar inmiddels zijn ze terug waar ze horen."

Voor de Zweedse doelpuntenmaker wordt het steeds moeilijker om nog top te presteren. Hij wordt een dagje ouder en merkt dat er steeds meer fysieke ongemakken zijn. "Ik dacht dat ik Superman was. Op een bepaalde leeftijd kwam ik erachter dat ik dat niet ben: ik moet veel meer op mijn lichaam letten dan vroeger", aldus Ibrahimovic, die dit seizoen door diverse kwetsuren al meerdere keren vanaf de tribune moest toekijken.

"Elke ochtend als ik wakker word, zijn de eerste vijf tot tien minuten zwaar. Ik heb een vaste routine in de ochtend en probeer zo fit mogelijk te blijven. Ik wil op top niveau blijven. Vanaf je dertigste gaat de pijn niet meer weg, maar verplaatst het zich in je lichaam", aldus de spits, die dit seizoen acht keer scoorde in competitieverband en twee assists gaf. Dat deed hij in achttien wedstrijden. Zijn club AC Milan staat momenteel bovenaan in de Serie A. Het gat met nummer twee Napoli en drie Internazionale is drie verliespunten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen