'PSV wil voormalig toptalent uit eigen jeugd terughalen'

1 april 2022, 08:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt Andreas Pereira komende zomer te verleiden tot een terugkeer naar Nederland. De Braziliaanse middenvelder doorliep een deel van de Eindhovense jeugdopleiding, maar verkaste al op jonge leeftijd naar Manchester United. Daar mag hij komende zomer vertrekken.

De eenvoudig Braziliaans international speelt nu op huurbasis voor Flamengo in zijn geboorteland en kan daar ook de komende jaren blijven spelen. De Braziliaanse topclub is namelijk van plan Pereira definitief in te lijven, zo meldt het Braziliaanse ESPN. Bedragen van rond de elf miljoen euro worden genoemd, maar daar zou de club vanwege financiële perikelen niet aan kunnen voldoen.

Wel heeft de club een vijfjarig contract voor hem klaargelegd. Het is de vraag of PSV bereid is om dat bedrag te betalen voor de middenvelder, die nog een contract voor anderhalf jaar heeft bij de topclub. Ook clubs als Olympique Lyon hebben de Braziliaan op de korrel.

De 26-jarige Pereira werd geboren in België en zette zodoende zijn eerste voetbalstapjes bij Lommel SK. Tussen 2005 en 2011 speelde hij in de jeugd van PSV, dat hem kwijtraakte aan Manchester United. Tot een doorbraak bij de Engelse grootmacht kwam het uiteindelijk niet. Pereira werd voor zijn overstap naar Flamengo al tijdelijk gestald bij Granada, Valencia en Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen