Tweemaal slecht nieuws voor Feyenoord uit ziekenboeg

1 april 2022, 11:21

Feyenoord kan zaterdag gewoon beschikken over Tyrell Malacia. De linksback raakte licht geblesseerd tijdens de oefeninterland tegen Duitsland, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de schade meevalt. De linksachter is zaterdagmiddag dus van de partij. Dat geldt niet voor Lutsharel Geertruida en Jens Toornstra. Eerstgenoemde is geblesseerd, terwijl Toornstra twijfelachtig is vanwege griep.

"Wat betreft Jens bekijken we het morgen nog", aldus coach Arne Slot op de voorbereidende persconferentie. "Lutsharel is geblesseerd teruggekomen van Jong Oranje en zal er morgen dus niet bij zijn." Feyenoord ontvangt degradatiekandidaat Willem II zaterdagmiddag om 16.30 uur in eigen huis. Logisch lijkt dat Marcus Pedersen als rechtsback zal starten.

Slot hoopt zijn ploeg ook de komende weken nog te blijven ontwikkelen. "Ik blijf erin geloven dat we onze manier van spelen naar perfectie toe moeten brengen, al zullen we dat nooit bereiken", is de oud-middenvelder eerlijk. "Toch is die ontwikkeling nodig om resultaten te boeken."

Slot stond eveneens stil bij het goede optreden van Tyrell Malacia bij het Nederlands elftal. De back was een van de uitblinkers tegen Duitsland. "Ik vond hem ook heel erg goed. Dat zal voor andere clubs in Europa bevestiging zijn geweest. Aan de bal vind ik hem langere tijd al echt goed. Individueel is hij daarin beter geworden, maar hij profiteert ook van het feit dat we als team meer balbezit hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen