Heitinga lovend over Ihattaren: "Maar hij moet profmentaliteit hebben"

2 april 2022 – Bijna een jaar lang speelde Mohamed Ihattaren geen wedstrijden. Vrijdagavond maakte het gevallen toptalent zijn rentree op de Nederlandse velden, als invaller bij Jong Ajax tegen NAC. Coach John Heitinga is trots op de negentienjarige middenvelder en hoopt dat hij de goede lijn kan doortrekken.

Heitinga lovend over Ihattaren: "Maar hij moet profmentaliteit hebben"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Je ziet hoe hard jongens werken, maar met zo'n kans vlak voor tijd kan die jongen reclame maken voor zichzelf", aldus Heitinga na afloop van de wedstrijd tegen de NOS. "Maar ik denk dat het voor Mo na een jaar niet gespeeld te hebben mooi is dat hij hier staat. Binnen de lijnen." Ihattaren kwam na rust binnen de lijnen en speelde met 0-0 gelijk in Breda.

Lees ook: Ihattaren bij Jong Ajax: "Doet me wel iets hoe hij afgegleden is"

Reden voor te veel euforie rond de middenvelder is er volgens Heitinga echter niet. "Hij heeft nog een lange weg te gaan. Nu moet hij ritme opdoen. Hij kan goed voetballen, maar nu moet hij fit worden zodat hij het verschil kan maken. Ook qua gewicht is hij op de goede weg. Maar hij moet een profmentaliteit hebben in plaats van een excuus-mentaliteit."

Ihattaren belandde vorig jaar bij PSV op de bank en koos daarom in de zomer voor Juventus. Die club stalde hem bij Sampdoria, maar daar kwam hij niet aan spelen toe. "Hij wil op Champions League-niveau voetballen, maar dan moet hij fit zijn. Hij is er zelf verantwoordelijk voor of hij de draad oppakt. Dat noem je discipline. Nu is het aan hem of hij aanhaakt."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd