Buijs baalt van fluitconcert voor Tadic, maar snapt Ajax-captain ook niet

3 april 2022, 11:54

Danny Buijs (39) is het met Dusan Tadic eens dat de Ajacied meer steun had verdiend van het publiek van FC Groningen bij zijn terugkeer in het hoge noorden zaterdagmiddag. Tegelijkertijd vindt de oefenmeester ook dat de aanvoerder van de Amsterdammers zichzelf ook meer had kunnen beheersen en op zijn beurt ook niet had hoeven gaan provoceren.

"Ik zou graag zien dat zo'n jongen met meer respect zou worden onthaald", vertelde Buijs tegenover ESPN tijdens Goedemorgen Eredivisie over het ontvangst voor Tadic. Waarom de captain van Ajax uitgefloten werd, weet de coach ook niet. "Ik weet niet wat er speelt. Hij heeft alles gegeven voor FC Groningen en een goede transfersom opgeleverd."

Andersom had Tadic zich ook anders kunnen opstellen, ondanks dat hij uitgefloten werd, stelt Buijs. "Sta er gewoon boven en doe je verhaal na de wedstrijd als Tadic. Het uitfluiten van spelers gebeurt al veel langer, dat hebben we ook meegemaakt met Seedorf en zo zijn er nog veel meer voorbeelden", vervolgde Buijs, die Tadic overigens wel een 'fantastische speler' vindt.

Lees ook: Liefde tussen Groningen en Tadic bekoeld: "Ik begrijp het niet"

Tadic vierde zijn treffer tegen FC Groningen met het vingertje aan zijn mond, terwijl hij normaliter niet juicht tegen FC Groningen en dat had volgens Buijs op zijn beurt ook weer niet gehoeven. "Waarom ga je zelf daarna provoceren?", vroeg de coach van de thuisclub zich hardop af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen