Blind lovend over zieke Van Gaal: "Dat bewonderingswaardig"

5 april 2022, 22:10

Danny Blind heeft enorm veel respect voor de manier waarop Louis van Gaal met zijn ziekte omgaat. De bondscoach maakte onlangs bekend dat hij prostaatkanker heeft en zijn assistent wist dat al een tijdje. Blind vindt van Van Gaal het de afgelopen interlandperiode geweldig heeft gedaan.

In de studio van Ziggo Sport ging Blind kort in op de situatie rond Van Gaal. "Ik wist het inderdaad al iets langer en heb hem de afgelopen periode meegemaakt. Dan is het bewonderingswaardig dat hij de focus op de wedstrijden en het team kan blijven houden. Ondanks het feit dat hij het voor zichzelf een plek moet geven en hiermee om moet gaan. Dat is super professioneel."

Vorige week speelde Oranje tegen Denemarken (4-2 overwinning) en Duitsland (1-1). De spelers wisten op dat moment nog niet dat hun trainer ziek is. Dat kondigde Van Gaal later aan bij Humberto. "Ik heb daar niets van gemerkt en dat geldt ook voor de jongens. Het is te prijzen dat hij dat voor zichzelf houdt en zorgt dat de focus op het spelen van goede wedstrijden ligt. Dat kan hij op een perfecte manier overbrengen."

Blind kondigde ook aan dat het gewoon het plan blijft dat Van Gaal eind dit kalenderjaar op de bank zit als Oranje op het WK speelt tegen Qatar, Senegal en Ecuador. Over twee maanden komt Oranje weer bij elkaar om vier wedstrijden af te werken in de Nations League. De manschappen van Van Gaal spelen dan achtereenvolgens tegen België, Wales, Polen en nogmaals Wales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen