Vijf mogelijke opvolgers van vertrekkende Erik ten Hag bij Ajax

7 april 2022 – Erik ten Hag lijkt Ajax na afloop van dit seizoen in te ruilen voor Manchester United. Een mooie beloning voor de prestaties van de 52-jarige trainer in Amsterdam, maar een domper voor de koploper van de Eredivisie. Ajax zal daardoor op zoek moeten naar een opvolger. FCUpdate.nl zet een aantal interessante kandidaten op een rijtje.

Vijf mogelijke opvolgers van vertrekkende Erik ten Hag bij Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Peter Bosz
Als er een vacature vrij dreigt te komen in Amsterdam wordt vaak de naam van Peter Bosz genoemd. Dat is ook logisch, aangezien Marc Overmars naar verluidt in Bosz een geschikte opvolger van Erik ten Hag zag. Echter is Overmars nu vertrokken bij Ajax, waardoor het nog maar de vraag is of Bosz nog steeds één van de kandidaten is. Bosz niet alleen makkelijk te contracteren, aangezien hij onder contract staat bij Olympique Lyon. Bij de Franse club doet de Nederlandse oefenmeester het goed in de Europa League, maar presteert hij in de Ligue 1 matig. Lyon staat op een negende plek, waardoor de Franse club er misschien niet eens zo rouwig om zou zijn als Bosz weer vertrekt.

Patrick Kluivert
Patrick Kluivert wil ontzettend graag weer aan de slag als hoofdtrainer. De link met Ajax is snel gelegd aangezien hij een oud-speler is van de Amsterdammers, maar ook omdat Kluivert zelf heeft aangegeven dat hij interesse heeft in de kluis bij Ajax. De 45-jarige Amsterdammer wil zijn prille trainersloopbaan maar al te graag nieuw leven inblazen en is niet terughoudend als Ajax wordt genoemd. "Ja, ik zou zeker trainer bij Ajax willen worden", zo gaf Kluivert aan in een interview bij het Amerikaanse ESPN. "Dat zou kunnen."

Arne Slot

Het zou een zéér gevoelige overstap zijn, maar de naam van Arne Slot mag niet ontbreken in dit lijstje. De trainer van Feyenoord maakt dit seizoen met de prestaties op het veld indruk, maar verricht ook goed werk met zijn andere verplichtingen. Zo komt Slot in interviews altijd erg goed over. Echter is het maar de vraag in hoeverre 43-trainer zit te wachten op een mogelijke trainersklus bij Ajax. De oefenmeester kreeg bij zijn vertrek van AZ naar Feyenoord al van alles over zich heen, wat bij een pikante transfer naar Ajax nog wat erger zal zijn.

Johnny Heitinga
Johnny Heitinga nam afgelopen zomer de taken bij Jong Ajax over van Mitchell van der Gaag. Van der Gaag maakte promotie binnen Ajax en werd assistent-trainer van Erik ten Hag bij het eerste elftal. Heitinga maakte daardoor de overstap van Ajax O18 naar Jong Ajax, waarmee hij het prima doet in de Eerste Divisie. Jong Ajax staat namelijk op een zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor ze in vergelijking met de overige beloftenploegen het beste presteren. De vraag is echter of Ajax het aandurft om de onervaren trainer aan te stellen als opvolger van Erik ten Hag. PSV durfde dat wel, want maakte met het aanstellen van Ruud van Nistelrooij als opvolger van Roger Schmidt eenzelfde soort keuze.

Lees ook: 'Ten Hag mag megabedrag in United pompen: toptransfers aanstaande'

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder werd in zijn periode als assistent-trainer van Erik ten Hag geroemd om zijn tactische kwaliteiten. De 49-jarige coach uit Barneveld heeft inmiddels nog meer ervaring opgedaan als assistent-trainer bij FC Barcelona en als hoofdtrainer van Club Brugge. Schreuder verkoos de Belgische topclub boven FC Basel, dat ook interesse had. Mocht Ajax in Schreuder de ideale opvolger van Ten Hag zien, moeten ze er eerst wel uit zien te komen met Club Brugge. Daar ligt hij nog voor onbepaalde tijd vast. De goede indruk die Schreuder als assistent maakte, zullen de beleidsbepalers in Amsterdam nog niet zijn vergeten.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd