Schmidt over cruciaal moment voor PSV: "Moeten we accepteren"

8 april 2022, 07:55

Roger Schmidt vindt dat zijn PSV donderdagavond op bezoek bij Leicester City een strafschop had moeten krijgen. Kort na het begin van de tweede helft werd Cody Gakpo naar de grond gewerkt, maar een penalty werd niet gegeven. Desondanks kijkt Schmidt met een goed gevoel terug op de heenwedstrijd.

"Ik ben erg blij met onze prestatie", vertelde Schmidt na afloop voor de camera van ESPN. "Het is een grote uitdaging om hier tegen een team uit de Premier League te spelen. We hebben goed als team gevoetbald en ik ben blij dat we dat op dit niveau kunnen. Er lagen kansen om gevaarlijk te worden en om meer echte mogelijkheden te creëren. Nu wacht volgende week een echte finale in ons eigen stadion."

Als het aan Schmidt lag, ging de bal echter na 52 minuten spelen op de stip. "Dat was voor ons een erg ongelukkig moment. De manier van bewegen leek op een strafschop. Helaas heeft de scheidsrechter het niet gezien en dat zullen we moeten accepteren", aldus de Duitser, die Yvon Mvogo weer eens liet starten. "Het was niet gemakkelijk voor hem om zo lang te moeten wachten. Ik ben blij voor hem, hij speelde goed."

Schmidt ging ook nog even in op zijn vermeende stap naar de Portugese topclub Benfica. "Die geruchten zijn niet nieuw, een week geleden hoorde ik ze ook al. Ik kan er niks nieuws over zeggen. Het is duidelijk dat ik komende zomer ga vertrekken bij PSV. Tot die tijd ga ik genieten van mijn tijd bij PSV. We zijn nog op drie podia actief en daar ligt mijn focus. Als er iets bekend te maken valt, zullen jullie dat horen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen