'Juventus stelt De Ligt duidelijke keuze: bijtekenen of vertrekken'

12 april 2022, 08:28

Matthijs de Ligt (22) staat voor een spannende transferzomer. Hoewel de Nederlander nog tot 2024 onder contract staat bij Juventus, gaan de komende maanden mogelijk bepalen hoe zijn toekomst eruit ziet. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn er volgens de clubleiding in Turijn namelijk maar twee opties: bijtekenen of vertrekken.

De ochtendkrant pakt uit met De Ligt, over wie deze zomer een knoop doorgehakt wordt. Juventus wil de verdediger dolgraag behouden, maar wil voorkomen dat hij straks niets of slechts een schijntje van de voor hem ruim tachtig miljoen betaalde euro's oplevert in de zomer van 2023 of 2024. 'Niet verlengen betekent afscheid nemen', schrijft het medium dan ook.

Hoewel de roze sportkrant weet dat de clubleiding en de supporters hem dolgraag willen behouden, is er veel interesse voor de oud-Ajacied. Volgens Tuttosport heeft Chelsea wel oren naar De Ligt, terwijl eerder ook Bayern München, Paris Saint-Germain en FC Barcelona sluimerende belangstelling toonden. Wat La Gazzetta dello Sport wel zeker weet, is dat hij in de komende zomer alleen voor een mega-bedrag mag verkassen: als De Ligt vertrekt, moet het voor de 'absolute hoofdprijs' zijn.

Lees ookDe Ligt op weg naar persoonlijk record bij Juventus

De Ligt aanvoerder Juventus

Ook La Stampa besprak de toekomst van de Nederlander. Volgens die krant is trainer Massimiliano Allegri volledig overtuigd van De Ligt en wil hij de verdediger absoluut niet kwijt. Dit seizoen maakte hij na keeper Wojciech Szczesny de meeste speelminuten bij de Oude Dame en heeft de oefenmeester grote plannen. Allegri overweegt om De Ligt na dit seizoen de aanvoerdersband om de arm te schuiven, om in hem duidelijk het vertrouwen uit te spreken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen